Winkelwagen

Sluiten

Colofonium - het onbekende contact allergeen

Jeukende huid, waterige ogen en een loopneus - deze symptomen zijn gemeengoed voor het groeiende aantal mensen met allergieën. De redenen hiervoor zijn naast milieu-invloeden, zoals Stuifmeel, niet zelden verborgen of geen andere verklaring is vindbaar. Deze zijn dan vaak te vinden in cosmetica en wasmiddelen, maar ook in bijna onmisbare producten zoals toiletpapier of zakdoekjes.

Ongeveer 4 tot 5% van de mensen is allergisch voor de zogenaamde colofonium, het destillatieresidu van een natuurlijke hars. Dit is gemaakt van naaldhout en is onder meer te vinden in de cellulose papier industrie. Omdat colofonium een zogenaamd contactallergeen is. Dit betekent dat de eigen huid allergisch kan zijn voor contact met toiletpapier of zakdoeken die deze stof bevatten. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in roodheid van de huid, zwelling, extreme jeuk of branderig gevoel.

Colofonium geïsoleerd in hars
Het is van cruciaal belang dat in de regel noch het gebruik van hars als hulpstof, noch de mogelijk natuurlijke aanwezigheid van hars in het papier op de verpakking duidelijk wordt omschreven. Dit kan een enorm probleem zijn voor mensen met deze allergieën.

Bij Smooth Panda zijn we ons voor het eerst bewust geworden van het probleem van colofonium door consumenten te informeren. In talloze e-mails en telefoontjes hebt u ons verteld over uw allergische reacties en uw klachten na het gebruik met harshoudend papier. Het goede nieuws is dat er geen problemen lijkt te ontstaan met ons bamboe-toiletpapier en bamboe-zakdoeken. Mensen met allergieën die Smooth Panda papier hebben getest, hebben geen bekende symptomen kunnen vinden.

Dit kan heel goed zijn omdat we geen hars gebruiken als bijproduct in onze papierproductie en bamboe geen hout is maar een gras. Om echter met zekerheid te kunnen zeggen dat ons hygiënepapier geen hars bevatten, zijn we momenteel op zoek naar een laboratorium dat voor ons de juiste onderzoeken kan uitvoeren. 

Dus als je ook problemen hebt met traditioneel tissuepapier, probeer dan gewoon ons geur- en bleekvrij bamboepapier en vertel ons over je ervaring.

Belangrijke opmerking: aangezien sommige leveranciers van onze bamboe ook hout verwerken met hun machines, zelfs als we 100% bamboe gebruiken, kan dit leiden tot enige vermenging van houtvezels in onze eindproducten.